Coerver Focisuli Sportról bővebben
Várkert 1. ZENEISKOLA - ESTI GIMNÁZIUM - KÉPZŐMŰVÉSZETI ISKOLA
Kirándulások, táborok Bővebben
Művészeti Iskola - Zeneiskola Bővebben

Zenei élet

A devecseri zeneiskola 1998-ban alakult. A zeneoktatás beindítását két fő támogatónak köszönhetjük: Németh Ernő, az akkori iskola igazgatónak és Kovács Emil, az akkori alpolgármesternek.

Eredetileg az volt a cél, hogy létrejöjjön egy fúvószenekar. A zeneoktatásnak azonban már akkor is megvoltak a tantervi követelményei. Ezeket akkor is és azóta is maximálisan teljesíti a zeneiskola.

Az elmúlt 16 év alatt sok helyen tanulták meg Devecser nevét: megyei, regionális és országos versenyeken, ahol növendékeinkkel szép sikereket értünk el. Veszprém, Szombathely, Pécs, Győr, Budapest zeneművészeti szakközépiskoláiban, Budapest, Pécs, Debrecen, Szeged, Salzburg, Basel, Graz, Bécs felsőfokú zenei intézményeiben, ahol diákjaink zenei tanulmányaikat folytatják.

A zeneiskola fő értéke, hogy a köznevelési törvényben kijelölt kötelezettségein túl rengeteg más feladatot is ellát.

-A zeneiskola elsődleges feladata a tehetséggondozás. Emellett nem mondhatunk le a hátrányos helyzetű, valamint az SNI és BTMN gyermekek képzéséről sem, hiszen a zeneiskolai egyéni órák hatalmas fejlesztési lehetőséget nyújtanak.

-Gondoskodunk arról, hogy a tanulók eljussanak a zeneórákra, ezzel a szülőket tehermentesítjük. Ez teljesen egyedi szolgáltatás, más zeneiskolák ezt nem tudják megszervezni.

-Nyilvános koncertjeinket sokan látogatják. Olyanok is, akiknek nem jár gyermekük, unokájuk a zeneiskolába. Évente 4-5 hangversenyt mutatunk be, ezzel színesítjük, élénkítjük Devecser kulturális életét.

A zeneiskola elérte azt a célt, amiért létrehozták. Növendékeiből alakult a Devecseri Ifjúsági Fúvószenekar, melyet Ormándlaky Péter karnagy úr vezet. A zenekar nemcsak Devecserben, hanem a környező településeken is nagy népszerűségnek örvend. Minden iskolai, városi rendezvényen szerepel, és színesíti a műsort.

A zenekar mellett kórus is működik Horváthné Fatalin Zsuzsanna vezetésével. A kórus elsősorban iskolai rendezvényeken és a zeneiskola koncertjein szerepel, minden alkalommal nagy sikerrel.

A Zeneiskola az intézmény gyöngyszeme, melyre mindenki büszke lehet.